• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

زیارت قبر پدر و مادر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: پدر، مادر، والدین، زیارت، قبر.

پرسش: آیا در اسلام به زیارت قبر پدر و مادر سفارش شده تا جایی که نرفتن بر سر قبر آنان، به [عاق فرزند [|عاق شدن فرزندان]] خواهد انجامید؟

پاسخ:



در آموزه‌های دینی ما همان‌گونه که احترام به والدین در زمان حیاتشان بسیار سفارش شده، این احترام و ادای وظیفه حتی بعد از مرگشان نیز مورد سفارش است. یکی از احترامات و ادای وظیفه نسبت به پدر و مادر، حضور بر سر قبر آنها و خواندن قرآن، فاتحه و طلب غفران و [[|آمرزش]] برای آنان است.

۱.۱ - حدیثی از امام علی

امام علی علیه‌السلام در این زمینه می‌فرماید: «زُورُوا مَوْتَاکُمْ فَإِنَّهُمْ یَفْرَحُونَ بِزِیَارَتِکُمْ وَ لْیَطْلُبْ أَحَدُکُمْ حَاجَتَهُ عِنْدَ قَبْرِ أَبِیهِ وَ عِنْدَ قَبْرِ أُمِّهِ بِمَا یَدْعُو لَهُمَا»؛ مردگان خود را زیارت کنید، به‌راستی آنها از زیارت شما خرسند می‌شوند. هر یک از شما حاجت خود را سر قبر پدر و مادرش طلب کند، پس از دعا برای آنها.

۱.۲ - حدیثی از پیامبر

هم‌چنین ابوبکر از رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله نقل می‌کند: «مَنْ زَارَ قَبْرَ وَالِدَیْهِ أَوْ أَحَدِهِمَا فِی کُلِّ جُمُعَةٍ فَقَرَأَ عِنْدَهُمَا یس غَفَرَ اللهُ لَهُ بِعَدَدِ کُلِّ حَرْفٍ مِنْهَا»؛
[۳] ترتیب الامالی الخمیسیة، حسنی شجری جرجانی، یحیی بن حسین، ج۲، ص۱۶۹، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، ۱۴۲۲ق.
[۴] الکلام علی وصول القراءة للمیت، ابن أبی السرور مقدسی حنبلی، محمد بن إبراهیم، ص۲۲۲، الدار الأثریة، چاپ اول، ۱۴۳۰ق.
هر کسی که قبر پدر و مادرش، یا یکی از آنها در هر جمعه زیارت کند، و بر مزار آنها سوره یاسین را بخواند، خداوند به تعداد حروف این سوره او را مورد غفران خویش قرار می‌دهد.


گفتنی است، اگر شخصی به هر دلیلی برای خواندن فاتحه و طلب آمرزش بر مزار والدینش حاضر نشود، مورد غضب و خشم آنها قرار نخواهد گرفت و [[|عاق]] نخواهد شد؛ به‌ویژه اگر با دیگر کارهای خیر، به یاد آنها بوده و از این طریق باعث شادی روحشان شود.


۱. الکافی، کلینی، محمد بن یعقوب، ج ۳، ص ۲۳۰، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، ۱۴۰۷ق.    
۲. بحار الانوار، مجلسی، محمدباقر، ج۸۹، ص۲۹۳، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، ۱۴۰۳ق.    
۳. ترتیب الامالی الخمیسیة، حسنی شجری جرجانی، یحیی بن حسین، ج۲، ص۱۶۹، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ اول، ۱۴۲۲ق.
۴. الکلام علی وصول القراءة للمیت، ابن أبی السرور مقدسی حنبلی، محمد بن إبراهیم، ص۲۲۲، الدار الأثریة، چاپ اول، ۱۴۳۰ق.



پایگاه اسلام کوئست.    



جعبه ابزار