• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

معرفی کتاب درباره مسائل فقهی و اعتقادی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: مسائل اعتقادی، مسائل فقهی، مسائل روان‌شناختی، واقعیت، شک، وسواس.

پرسش: گاهی اوقات مسائلی پیش می‌آید که قادر به درک بین واقعیت و شک و وسواس نیستم، اگر کتاب یا حکمی وجود دارد، لطفاً مرا راهنمایی کنید؟

پاسخ:




متأسفانه این سؤال مبهم است؛ یعنی بهتر بود بیش‌تر توضیح می‌دادید که در چه اموری است، کم و کیف آن‌ها چه‌گونه است. آیا مربوط به امور عبادی (مثل نماز و غسل) است یا در اعتقادات یا مسائل علمی و یا...، شدت و ضعف آن چه‌گونه است به‌هر‌حال ما، به حیطه‌های مختلف اشاره کرده و کتاب‌هایی معرفی نماییم ان‌شاءالله که مفید واقع شود.


در مورد شک یا وسواس در این امر بهتر است شما به توضیح المسائل مرجع تقلیدتان رجوع فرمایید و اگر سؤالتان جدید است می‌توانید با دفتر ایشان مکاتبه کنید یا تلفنی از آن‌جا سؤال کنید (شماره تلفن دفتر مرجع تقلیدتان را از اطلاعات بگیرید) ضمناً در توضیح المسائل می‌توانید به بحث شک و کثیرالشک در قسمت نماز مراجعه کنید.


مسلماً افراد فکور و ‌اندیشمند، درباره هستی، خلقت، خدا، هدف زندگی و معنی آن، معاد و ... سؤالاتی برایشان پدید می‌آید. این سؤالات طبیعتاً تعادل ذهنی فرد را به هم می‌زنند تا زمانی که بتواند برای آن‌ها پاسخی قانع‌کننده، منطقی و معقول پیدا کند. این سؤالات در سلامت دین و روان نقش مهمی دارند و لازم است به آن‌ها توجه داشته باشیم و از منابع اصیل دینی و فلسفه و کلام اسلامی برای آن، جواب قانع‌کننده‌ای پیدا کنیم. به همین خاطر اصول دین، امری تقلیدی نیست و فرد لازم است آن‌ها را با تأمل و تفکر و مشورت با افراد آگاه و متخصص در آن رشته و مطالعه به دست آورد.

۳.۱ - معرفی منابع

برخی منابع مفید در این بخش به قرار زیر است:
۱. اصول عقاید، استاد مصباح یزدی، نشر مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی (رحمة‌الله‌علیه) و سازمان تبلیغات اسلامی.
۲. اصول عقاید، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی (۵۰ درس)، نشر مطبوعاتی هدف، قم.
۳. عقاید اسلامی (سطح یک)، مؤلف حجت‌الاسلام امامی و آشتیانی، سازمان تبلیغات اسلامی قم.


گاهی افکار وارده به ذهن آدمی، حالت مرضی پیدا نموده که تکرارشونده، نامعقول و به‌گونه‌ای است که سازمان روانی فرد را تحت سیطره خویش قرار می‌دهد. در این‌گونه موارد و قبل از آن‌که فرد دچار اختلال «وسواس بی‌اختیاری» گردد، لازم است به یک روان‌شناس بالینی مراجعه کند.

۴.۱ - منابع دیگر

در ذیل منابع دیگری را معرفی می‌کنیم:
۱. پرسش‌ها و پاسخ‌های برگزیده در جلدهای مختلف در زمینه کلام، تربیت سیاست، حقوق، روان‌شناسی و ...، دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، قم.
۲. سی‌دی پرسمان بیش از ۸۸۰۰ پرسش و پاسخ در زمینه‌های فقه، سیاست، حقوق، کلام، تربیت و مشاوره و ...، دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، قم.
۳. مجله صباح، در زمینه‌های مختلف (فقه، سیاست، حقوق، کلام و...)، نشر مرکز مدیریت حوزه علمیه قم.
۴. وسواس (کاری از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی)، بوستان کتاب قم، (روایات و احادیث).


۱. دکتر علی قائمی امیری، وسواس، انتشارات امیری.
۲. دکتر لی بایر، ترجمه مسعود محمدی، غلبه بر وسواس، انتشارات رشد.



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «معرفی کتاب درباره مسائل فقهی و اعتقادی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۰۳/۱۸.    



رده‌های این صفحه : مقالات ‌اندیشه قم




جعبه ابزار